X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Observatorii OSCE/BIDDO vor prezenta raportul privind turul doi al alegerilor luni, 29 iunie

28 iun. 2015,, 12:00   Politică
3231 0
Наблюдатели ОБСЕ/БДИПЧ представят оценку II тура выборов 29 июня
Foto: iwws.ru
Misiunea de observatori ai Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) îşi va prezenta raportul cu privire la rezultatele preliminare şi concluziile privind turul doi al alegerilor locale din 28 iunie din Moldova luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la misiune, raportul va fi prezentat de şeful misiunii, Kimmo Kiljunen.

Misiunea limitată OSCE/BIDDO de observare a alegerilor constă dintr-o echipă de bază formată din 13 experţi din 12 ţări membre ale OSCE, cu sediul la Chişinău, şi 10 observatori pe termen lung, din 10 ţări membre, deplasaţi în diferite regiuni ale ţării.

Observatorii OSCE/BIDDO a declarat libere rezultatele primului tur al alegerilor, din 14 iunie, menţionând că alegerile s-au desfăşurat vioi, în pofida faptului că unel surse media au fost influenţate politic.

"Organizarea alegerilor locale a fost eficientă, electoratului i s-a oferit alegere vastă. Alegerile au avut loc în contextul tulburărilor politice, condiţionate de scandalul de proporţii în sectorul financiar şi demisia Prim-ministrului cu două zile înainte de alegeri. Atmosfera campaniei electorale, de asemenea, a fost influenţată de dispersarea forţelor politice şi a societăţii referitor la orientarea pe viitor a ţării", a spus Kimmo Kiljunen, menţionând nivelul scăzut de transparenţă a concurenţilor electorali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?