Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 505

„Rospotrebnadzor”, despre rezultatele vizitei în Moldova

26 iun. 2015,, 11:35   Economie
4609 4
«Роспотребнадзор» уполномочен сообщить
Foto: tvc.ru
Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației din Rusia („Rospotrebnadzor”) a publicat astăzi primele rezultate ale vizitei experților ruși în Republica Moldova, care a avut loc în perioada 22-25 iunie, informează NOI.md.

Potrivit serviciului sanitar rus, un grup de experți de la „Rospotrebnadzor”, la invitația părții moldovenești, s-a familiarizat cu activitățile ce vizează asigurarea calității și siguranței producției la cinci întreprinderi de conserve din fructe și legume din Moldova: „Stamcom” SRL, întreprinderea moldo-rusă „Coval & Co”, „Iliada-Plus” SRL, SA „Alfa-Nistru” și SA „Natur Bravo”.

În cadrul vizitei experții ruși au avut întrevederi de lucru cu președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură și produse alimentare, Radu Mudreac, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula.

La momentul actual, „Rospotrebnadzor” deja efectuează expertiza mostrelor de producție de la companiile „Alfa-Nistru” și „Natur Bravo”. Anterior au fost admise și mostre de producție de la „Iliada-Plus”.

În vederea permiterii graduale a conservelor de fructe și legume moldovenești pe piața rusă după analizarea rezultatelor vizitei experților ruși în Moldova, va fi luată decizia cu privire la verificarea mostrelor de producție de la alte întreprinderi moldovenești, care au fost vizitate de specialiștii de la „Rospotrebnadzor”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?