X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

„Otello” revine pe scena Teatrului de Operă și Balet (VIDEO)

25 iun. 2015,, 18:00   Societate
4348 0
Баттистини в Кишиневе поставил «Отелло»
Foto: noi.md
Duminică, 28 iunie, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” își va încheia stagiunea teatrală 2014-2015 cu premiera uneia dintre cele mai dramatice lucrări ale artei lirice universale, opera „Otello” de Giuseppe Verdi, informează NOI.md.

Ultima oară, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” piesa „Otello” a fost jucată în anul 1998. Acum, aceasta revine pe scena Teatrului în regia lui Andrea Battistini.

Spectacolul va fi jucat de soliști ai Operei Naționale, sub conducerea dirijorului Nicolae Dohotaru, artist al poporului, alături de invitatul special – tenorul Daniel Damyanov (Bulgaria).

„M-a surprins capacitatea teatrului de a lucra. În două săptămîni noi am făcut tot ceea ce va fi pe scenă duminică. În acest răstimp artiștii au reușit să intre în rolurile principale, a fost un efort enorm”, spune Andrea Battistini.

În spectacolul sînt implicate aproximativ 70 de persoane, care vor reda în cele mai mici amănunte dramatismul operei.

„Lucrez pentru prima dată cu acest colectiv și acest regizor. Sînt impresionat de lucrul lui, deoarece lucrează ca pentru un film, ca în viață, totul este natural”, a declarat Daniel Damyanov, solistul principal al spectacolului.
Opera „Otello” este una dintre cele mai importante opere ale lui Giuseppe Verdi, o dramă shakespeariană ale cărei teme – rasismul, dragostea, gelozia și trădarea – o fac să fie prezentă pe toate scenele lumii, iar de data această – pe scena din Chișinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?