Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Cum judecătorii își fac carieră

24 iun. 2015,, 09:30   Societate
4155 1

Foto: vimeocdn.com

Judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău (CAC), Anatolie Ţurcan şi Nicolae Craiu au fost propuşi Parlamentului pentru promovare la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ). Hotărîrea a fost luată la şedinţa de pe 23 iunie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La concursul pentru suplinirea funcţiei de judecător în cadrul CSJ şi-au depus candidaturile în total şapte candidaţi. Astfel, pe lîngă Anatolie Ţurcan şi Nicolae Craiu, la concurs au participat judecătorii Domnica Manole, Aliona Danilov, Viorica Puica, Mihail Diaconu şi Mariana Pitic.

Decizia finală cu privire la promovare în cazul lui Anatolie Ţurcan şi Nicolae Craiu urmează să fie luată de către Parlament. De menţionat că Anatolie Ţurcan a acumulat 90 de puncte, avînd calificativul excelent, iar Nicolae Craiu – 85 de puncte, calificativul foarte bine.

Despre Nicolae Craiu s-a scris că este cumnatul lui Gheorghe Avornic, membru CSM, care a fost vizat în mai multe scandaluri, fiind acuzat anterior că prin înşelăciune şi-ar fi însuşit o parte dintre proprietăţile unei familii din Bălţi, fapt pentru care a fost pornit un dosar penal.

Atunci, Avornic a respins acuzaţiile. După ce a ajuns în CSM, treptat, pe durata anului 2014, colegii săi au votat pentru promovarea a trei rude ale sale - Alexandru, Maria şi Veronica Negru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?