X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Nici un mormînt de la Cimitirul Sfîntul Lazăr nu stă în calea automobilelor

23 iun. 2015,, 17:50   Societate
4126 1
Чиновник: ни одна могила на кладбище св. Лазаря не стоит на пути авто
Foto: actualitati.md
Toate inovațiile la Cimitirul Sfîntul Lazăr au fost introduse la solicitarea cetățenilor, a declarat șeful Combinatului Servicii Funerare din capitală.

Noile morminte de la Cimitirul Sfîntul Lazăr din capitală nu creează probleme pentru circulația automobilelor, a declarat în studioul Sputnik-Moldova directorul Combinatului Servicii Funerare de la Chișinău, Ludmila Boțan, comentînd informația difuzată recent de mass-media privind mormintele noi care au apărut pe carosabil.

„Tronsonul de drum din interiorul cimitirului, pe care recent s-au plasat mormintele, a fost demult închis pentru circulația automobilelor și prevăzut drept loc pentru morminte noi. Au parvenit cereri de la cetățenii ale căror rude sînt înmormîntate în sectoarele apropiate, cu solicitarea de a rezerva locuri în apropiere. Am mers în întîmpinarea acestor persoane”, a menționat Boțan.

Potrivit ei, se prevede că în viitorul apropiat va fi scos asfaltul de pe noile sectoare, alocate pentru înmormîntare, pentru a amenaja acest teritoriu în calitate de loc de înmormîntare.

„În pofida informației eronate difuzate de mass-media, aș vrea să menționez că nimeni nu este înmormîntat în asfalt. Tote înmormîntările sînt efectuate în conformitate cu legea – la o adîncime de 1,8 metri”, a spus Boțan.

Cimitirul Sfîntul Lazăr este situat pe o suprafață de 137 de ha și, potrivit statisticii internaționale, este cea mare necropolă în Europa. Teritoriul cimitirului se extinde permanent. În total, pe teritoriul Chișinăului sînt 11 cimitire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?