Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ex-deputat:Guvernul Greciei a demonstrat că lupta antisistem are rost

22 iun. 2015,, 18:00   Politică
4031 3
Петренко: Правительство Греции доказало, что можно и нужно бороться с системой
Foto: noi.md
Guvernul Greciei şi partidul „Syriza”, condus de Premierul elen, Alexis Tsipras au demonstrat că lupta antisistem, lupta întru apărarea intereselor poporului şi în defavoarea structurilor financiare internaţionale, are rost şi aduce rezultate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele partidului „Casa noastră - Moldova” (Blocul Roşu), Grigore Petrenco, specificând că „Ţipras şi Syriza sunt acum în toiul unei lupte grele şi au nevoie de susţinere şi solidaritate”.

„Ceea ce se întâmplă astăzi în Grecia demonstrează că este posibilă și necesară lupta împotriva sistemului, cu cei care-şi imaginează că sunt arbitrul suprem al lumii, care au decis că opinia unei națiuni întregi și alegerea ei poate fi neglijată.

Actualul sistemul capitalist modernă nu poate accepta oameni ca Tsipras şi partide ca Syriza. Ei subminează fundamentele ei (ale sistemului). Pentru că esenţial pentru capitalism este profitul, conservarea și creșterea de capital, orice altceva este lipsit de primă importanţă sau nu are nicio valoare. Guvernul Tsipras – este primul Guvern grec, care a decis să nu capituleze în faţa Troicii, care a pus interesele cetățenilor mai presus de interesele instituțiilor financiare internaționale și ale capitalurilor mari.

Un Guvern care refuză să continue politica distructiva şi înrobitoare, impusă de sistem și anume: a lua tot mai mult pe datorie pentru a restitui datoriile anterioare.

Atenţie la cerinţele creditorilor: reducerea pensiilor şi altor prestaţii sociale, majorarea TVA la medicamente si energie electrica, precum si o serie de alte măsuri anti-populare. Și asta în condiţiile în care, Grecia nu cheltuieşte bani împrumutaţi pentru a plăti salarii şi pensii, ci doar pentru rambursarea datoriilor externe.

Isteria în mass-media occidentale care afirmă că întreaga Europă plătește pensii grecilor și salarii muncitorilor greci, nu este altceva decât o nouă campanie de propagandă pentru a menține status quo-ul. Marile afaceri au apelat mereu la manipulări şi infracţiuni mult mai grave, doar pentru a păstra și întări sistemul. Confruntarea popoarelor, declanşarea războaielor, organizarea loviturilor de stat, toate acestea sunt o normă pentru sistemul capitalist.

Tsipras și Syriza, împreună cu poporul grec, sunt acum în prima linie a unei lupte crâncene. Exprimăm sprijinul şi solidaritatea noastră!”, a scris fostul deputat, liderul partidului „Casa noastră - Moldova”, Grigore Petrenco pe reţele de socializare.

Amintim că la începutul acestui an, formaţiunea de stânga „Syriza”, condusă de Alexis Tsipras, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate din Grecia, obţinând astfel majoritatea locurilor din Parlament.

Premierul Greciei, liderul „Syriza”, Alexis Tsipras a declarat în repetate rânduri necesitatea revederii contractului financiar al Greciei cu creditorii internaţionali. Tsipras insista ca politica de austeritate impusă Greciei de către Uniunea Europeană, FMI şi Banca Mondială, în schimbul împrumuturilor, să înceteze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?