Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

O nouă proiecţie a logoul-ului campaniei „Votez”. Alegeri 2015

22 iun. 2015,, 11:45   Societate
3083 0

Новая проекция логотипа кампании „Голосую”. Выборы 2015
Foto: ipn.md

Logoul campaniei „Votez” a fost proiectat în centrul municipiului Chişinău în noaptea de 20 iunie, invitând astfel alegătorii la vot în al doilea tur de scrutin. Înainte de turul I de scrutin acest spectacol de lumini a fost proiectat pe Arcul de Triumf, transmite IPN.

Spectacolul de lumini este parte a campaniei de responsabilizare civică privind importanţa votului, organizată de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală. Logoul „Votez” a fost proiectat pe Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, pe fundalul culorilor naţionale ale Republicii Moldova în intervalul orelor 21.00-02.00. Astfel alegătorii au fost încurajaţi să se prezinte la vot.

Natalia Iuras, directoarea CICDE, a menţionat interesul oamenilor pentru această acţiune. „Oamenii au fost foarte intrigaţi şi curioşi să înţeleagă ce se întâmplă, făceau poze şi admirau jocul luminilor. Trezind curiozitatea, am marcat un punct în plus pentru determina alegătorii să meargă la vot”, a declarat directoarea CICDE.

Acţiuni similare au fost desfăşurate înainte de primul tur de scrutin de asemenea în oraşele Bălţi, Cahul, Comrat şi Ungheni..

În cadrul acestei campanii de informare a alegătorilor, CICDE a mai organizat Umbrela Democraţiei pentru tinerii alegători din licee şi o serie de flash mob-uri. În aceste zile continuă şi turul de informare al autobuzelor promoţionale prin întreaga ţară.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral este o instituţie publică care pregăteşte funcţionari electorali capabili să organizeze alegeri libere şi corecte, conform normelor internaţionale. Experţii împart experienţa lor cu colegii din România, Ucraina, Albania, Belarus şi Turcia şi sunt acreditaţi pentru certificarea funcţionarilor electorali atât în Republica Moldova, cât şi peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?