X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un moldovean și doi cetățeni străini sînt acuzați de organizarea unei rețele de migrație ilegală

19 iun. 2015,, 18:05   Societate
3085 0
Гражданина Молдовы и двух иностранцев обвиняют в организации сети нелегальной миграции
Foto: omg.md
Procurorii au expediat în instanța de judecată cauza penală inițiată în privința unui moldovean și doi cetățeni sirieni, acuzați de organizarea unei rețele de migrație ilegală, informează NOI.md. Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, infractorii foloseau în calitate de acoperire o companie privată înregistrată în Republica Moldova.

Potrivit anchetei, în perioada februarie – iulie 2014, inculpaţii – cetăţeni ai Siriei, care de mai mult timp domiciliază în Republica Moldova, au solicitat şi primit 13.500 euro de la doi compatrioți, pentru a le perfecta acte false, în baza cărora intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

Unul dintre sirieni, care era administrator de firmă în Moldova, implicînd şi persoana juridică la comiterea infracţiunii, le-a perfectat migranţilor invitaţii fictive, în baza cărora le-a fost acordată viză cu scop de afaceri, după care aceştia au ajuns la Chişinău. Ulterior, complicele acestora, cetăţean al Moldovei, urma să le perfecteze migranţilor vize Schengen, sub un pretext fictiv de a călători în Polonia, ultimul primind pentru serviciile sale suma de 3220 de euro.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de organizarea migraţiei ilegale, inculpaţii riscă pînă la 7 ani închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?