X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Chirurgii şi asistentele sînt cele mai expuse riscului de a se îmbolnăvi la locul de muncă

19 iun. 2015,, 12:00   Societate
2356 0
Хирурги и медсёстры подвержены наибольшему риску заболеть на рабочем месте
Foto: spectmedhelp.ru
Asistentele medicale şi chirurgii sunt cei mai expuşi riscului de a se îmbolnăvi în timp ce acordă ajutor bolnavilor. Potrivit Sindicatului "Sănătatea", cel mai frecvent angajaţii din domeniul sănătăţii contractează tuberculoza, hepatite virale şi alergii la medicamente.

Potrivit unui raport al sindicaliştilor, anul trecut, 20 de angajaţi din domeniul sănătăţii s-au accidentat la locul de muncă, dintre care doi au murit. De asemenea, 59 de medici şi asistente medicale au fost diagnosticaţi cu boli profesionale, în perioada 2010 - 2014. Şase dintre ei s-au îmbolnăvit de tuberculoză şi doi - de hepatite virale. Un caz similar a avut loc în luna martie a acestui an, la Spitalul raional din Edineţ. O asistentă medicală a fost înţepată cu acul de la perfuzie de către un pacient bolnav de tuberculoză şi HIV.

Raportul Sindicatului "Sănătatea" mai arată că, acum doi ani. 15 mii de angajaţi din domeniul sănătăţii au lucrat în condiţii nocive. Dintre aceştia aproape trei mii au fost expuşi substanţelor chimice, iar peste o mie - radiaţiilor electronice neionizante.

Totodată, 627 au lucrat cu substanţe biologice nocive, iar 254 au fost expuşi prafului.

Potrivit Sindicatului "Sănătatea", instituţiile medicale alocă pentru masurile de securitate a angajaţilor puţin peste un procent din buget, deşi această rată ar trebui să fie de cel puţin două la sută
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?