X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Procurorul general și ministrul Tehnologiei Informației, chemați să dea explicații în Parlament

18 iun. 2015,, 11:11   Politică
3379 4

Procurorul general și ministrul Tehnologiei Informației, chemați să dea explicații în Parlament
Foto: independent.md

Zeci și chiar sute de persoane și-au schimbat temporar viza de reședință pe perioada alegerilor locale pentru a putea participa la fraudarea alegerilor. Cel puțin asta susțin deputații liberali și cei comuniști, care au precizat că pe unele și aceleași adrese au fost înregistrate temporar și pînă la 600 de persoane, informează NOI.md.

În vederea elucidării acestei probleme, liberalul Veaceslav Untilă a propus ca procurorul general, ministrul Tehnologiei Informației și președintele Comisiei Electorale Centrale să prezinte explicații în plenul Parlamentului.

„În această campanie electorală s-au descoperit niște lucruri extraordinare, s-a folosit pe larg așa-numita luare la evidență temporară a alegătorilor. Într-un singur apartament din Stăuceni au fost înregistrați 600 de alegători. La ce va duce asta? La faptul că în curînd numărul alegătorilor de pe o singură adresă îl va depăși pe cel al tuturor alegătorilor din oraș. Este o breșă în legislație și este folosită acum cu brio în alegeri”, a precizat Untilă.

Inițiativa a fost susținută și de liderul PCRM, Vladimir Voronin. „Sîntem de acord întru totul cu această propunere. De exemplu, aici la Durlești, într-un garaj unde trebuia să stea automobilul sînt înscrise 25 de persoane, cu permisiunea lui Chirtoacă”, a spus Voronin.

„Domnule Voronin, dumneavoastră ați fost ministru de interne, cred că știți că aceste înscrieri se fac la birourile de pașapoarte. Dorin încă nu a fost șef la pașapoarte”, a replicat Untilă.

În cele din urmă propunerea a fost susținută de majoritatea deputaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?