X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Mazda promite motoare pe benzină mai eficiente cu 50% în termen de cinci ani

17 iun. 2015,, 12:28   Ştiri Auto
3515 1
Фото: mazda
Japonezii de la Mazda vor să facă gama lor de motoare pe benzină şi mai eficientă, fiind planificată o creştere a eficienței de 50% în următorii cinci ani.
Mazda îşi propune să lanseze în 2020 motoare pe benzină cu 50% mai eficiente decât cele oferite în prezent. Vestea vine de la Kenichiro Saruwatari, şeful departamentului european de cercetare şi dezvoltare al mărcii nipone, care estimează că nivelul de eficienţă al motorizărilor Skyactiv-G poate să crească în următorii ani printr-o nouă tehnologie. Vorbim despre HCCI, acronimul pentru Homogenous Charge Compression Ignition Technology, o soluție tehnică menită să aprindă amestecul carburant prin compresie, nu prin scânteie, exact ca la un motor diesel. Mazda nu este primul constructor de automobile care a cercetat această soluţie, dar este primul care şi-a propus public să o lanseze pe un model de serie.
Mazda vrea să lanseze noua tehnologie pe a treia generaţie de motoare SkyActiv, programată să debuteze undeva în anul 2018. Acestea vor avea un raport de compresie extrem de ridicat, de 18.0:1, nemaiîntâlnit pentru niciun motor pe benzină de serie din lume. Datorită acestui raport de compresie, motorul va putea să funcționeze precum un diesel, aprinzând amestecul carburant doar prin compresie, fără să fie nevoie de scânteie. Prin controlul atent al procesului de combustie, detonațiile vor fi eliminate şi motorul va putea să asigure cuplul şi eficienţa de carburant a unui diesel, fără emisiile de particule asociate.
Programul de eficiență SkyActiv va merge mai departe de atât, urmând să se concentreze şi pe găsirea unei soluții de utilizare a energiei pierdute în mod normal prin arderea gazelor de evacuare. În loc să monteze turbosuflante, cei de la Mazda vor să se concentreze pe pierderile de căldură ale motoarelor termice şi pe sistemul de evacuare în general, în încercarea de a utiliza într-un fel neconvenţional, dar eficient, al energiei termice dezvoltate în urma arderii carburanţilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?