X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Marea Britanie: Cameron exclude varianta organizării pe 5 mai 2016 a referendumului privind UE

16 iun. 2015,, 17:50   Externe
2853 0

Foto: obozrevatel.com

Premierul britanic David Cameron a exclus organizarea pe 5 mai 2016 a referendumului privitor la apartenența țării sale la Uniunea Europeană, în condițiile în care la aceeași dată au loc alegeri locale, relatează Reuters.

Decizia luată luni seară de guvernul Cameron de a introduce un amendament legislativ prin care se interzice organizarea referendumului în aceeași zi cu alegerile locale este una pur tactică și are ca scop mai ales să păstreze unitatea Partidului Conservator.

David Cameron s-a angajat să renegocieze relația dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană înainte de a organiza un referendum pe această temă pînă la finalul lui 2017. El se declarase dispus să organizeze consultarea populară imediat după ce procesul de renegociere se va fi încheiat.

Însă parlamentarii eurosceptici din interiorul Partidului Conservator s-au temut că premierul ar încerca să își asigure un rezultat favorabil rămînerii țării în interiorul UE dacă referendumul va fi organizat la începutul lui mai anul viitor, în aceeași zi cu alegerile locale din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

''Am ascultat opiniile exprimate de parlamentari și am decis să nu organizăm referendumul pe 5 mai 2016'', a declarat o purtătoare de cuvînt de la Downing Street 10.

Măsura adoptată de guvernul de la Londra survine la numai o săptămînă după ce premierul David Cameron se declara convins că alegătorii britanici sînt capabili să adopte două decizii în aceeași zi, sugerînd că referendumul privind relațiile cu UE ar putea fi organizat pe 5 mai anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?