X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Candu propune crearea unui consiliu de observatori care să monitorizeze alocarea fondurilor agricole

12 iun. 2015,, 13:15   Economie
1960 0
Канду предлагает создать совет для мониторинга предоставления сельхозфондов
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, propune instituirea unui consiliu de observatori care să monitorizeze alocarea fondurilor agricole. Propunerea a fost făcută de către spicher joi, la reuniunea cu fermierii din raionul Criuleni. Discuţiile au vizat măsurile de dezvoltare a ramurii, în temei, a sistemelor de irigare, informează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al Parlamentului.

"În pofida faptului că avem loturi de teren în apropierea Nistrului, nu putem pompa apa fără un sistem modern de irigare. Calitatea legumelor depinde de irigarea la timp", au spus agricultorii.

De asemenea, ei s-au plîns spicherului de o serie de probleme birocratice care ar putea afecta funcţionalitatea sistemului de irigare şi, respectiv, investiţia făcută în agricultură.

Ca răspuns, Candu a propus elaborarea unui proiect pentru restabilirea vechiului sistem de irigare în localităţile din raionul Criuleni, cu ajutorul fondurilor internaţionale, astfel asigurînd mai multe localităţi din raion cu acces permanent la apă în scopuri agricole. Potrivit lui, o altă sarcină a statului este instituirea unui consiliu de observatori în a cărui componenţă să fie şi agricultorii, care să monitorizeze alocarea fondurilor agricole, inclusiv pentru proiectele naţionale în agricultură.

"Este obligaţia statului să creeze toate condiţiile necesare pentru agricultori. Mai puţină birocraţie şi mai multă transparenţă pentru ca statul să-i ajute pe agricultori să facă ceea ce ştiu mai bine. Trebuie ca împreună să ne dăm străduinţa pentru a implementa cît mai multe proiecte europene în agricultură", a spus Andrian Candu.

Anterior, în presă de repetate ori au apărut informaţii despre probleme la repartizarea fondurilor agricole. În unele cazuri banii erau destinaţi rudelor angajaților Ministerului Agriculturii, iar în altele se partajau după criteriul apartenenței partinice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?