X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Petrenco: Ministerul de Interne luptă nu cu criminalitatea, ci cu opoziţia

12 iun. 2015,, 10:45   Politică
2794 2
Лидер партии "Наш дом - Молдова": МВД борется не с преступностью, а с оппозицией
Foto: esp.md
Liderul partidului "Casa Noastră-Moldova" (CNM), Grigore Petrenco, consideră că "poliţia nu atît luptă cu criminalitatea, cît persecută şi urmăreşte politicienii din opoziţie".

El a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că ieri, în timpul lipirii materialului electoral al CNM pe un panou din sectorul Buiucani, activiştii formaţiunii erau fotografiaţi de un necunoscut în uniformă alb-negru fără semne distinctive, înarmat cu un pistol.

"Cu cîteva minute înainte, un necunoscut rupea în faţa activiştilor posterele electorale ale CNM. Cînd candidaţii pentru consilieri au încercat să-i afle identitatea, bărbatul a urcat într-un automobil al poliţiei cu plăcuţe de înregistrare MAI-1046 şi a blocat uşile. Toate încercările de a afla cine este, de ce rupea posterele nu au dat nici un rezultat. La locul incidentului, din senin au început a veni alte automobile ale poliţiei, numărul oamenilor legii crescînd considerabil", a spus Petrenco.

Potrivit lui, în timpul stabilirii identităţi bărbatului, un poliţist a spus că acesta este colegul său din direcţia operaţiuni speciale a MAI, iar altul – că individul este colaborator al brigăzii Fulger.

"Informaţiile, după cum vedeţi, sînt diferite. Din păcate, unii poliţişti nu doar nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu, pentru care primesc salarii din impozitele cetăţenilor, dar nu cunosc nici elementarul – legile. Cîţiva ofiţeri de poliţie nu ştiu că reţinerea candidatului la funcţia de consilier este posibilă doar cu avizul comisiei electorale. Totuşi, atît pe activişti, cît şi pe mine, în pofida statutului meu de candidat la funcţia de primar al capitalei, poliţiştii au încercat să ne ducă la comisariatul de poliţie", a spus Petrenco.

Politicianul a promis să transmită înregistrarea video de la incident observatorilor de la OSCE/ODIHR.

Candidatul s-a adresat ministrului de interne, Oleg Balan, cu solicitarea de a înceta să mai ordone urmărirea şi persecutarea reprezentanţilor partidelor de opoziţie.

"Faceţi-vă treaba. Găsiţi, de exemplu, persoanele vinovate de arderea bannerelor CNM de pe viaduct şi în sectorul Buiucani. În ambele locuri sînt camere video. Cu atît mai mult că bannerele sînt confecţionate dintr-un material ce nu poate fi aprins cu chibrituri. Pot fi arse doar cu substanţă inflamatoare. Dar poliţia nici pînă acum nu a reţinut pe nimeni", s-a indignat Petrenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?