Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Leancă: Propunerea lui Filat și Lupu este o încercare de manipulare

11 iun. 2015,, 14:20   Politică
3142 13

Foto: noi.md

Propunerea înaintată ieri de liderii PD și PLDM privind naționalizarea Băncii de Economii este o încercare de manipulare a electoratului, în preajma alegerilor. De această părere este fostul premier Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European, care a făcut comentarii la acest subiect astăzi, în cadrul unui briefing, notează NOI.md.

Potrivit lui Leancă, decizia de naționalizare a BEM-ului este una absolut iresponsabilă și în detrimentul cetățenilor. Fostul premier a cerut Guvernului să ignore propunerile înaintate de Vlad Filat și Marian Lupu și să consulte opinia specialiștilor în domeniu, în vederea redresării situației din sistemul bancar. Potrivit lui, nu politicienii trebuie să propună soluții, dar Banca Națională, în calitate de instituție independentă.

„Acești doi lideri au ajuns la o concluzie fantastică, că unica soluție este naționalizarea băncii, prejudiciind, de bună seamă, rezultatule unei ulterioare discuții cu reprezentanții FMI. Eu aș cere Guvernului să facă abstracție de la această poziție a liderilor politici, să aibă discuții cu experții, cu partenerii externi, cu cei de la FMI. Nu vedem nicio soluție argumentată pentru naționalizarea băncii, de unde să luăm acești bani? Am impresia că domnul Lupu e pe altă planetă. Cine își permite luxul, pe o problemă care macină întreaga societate, să vină cu astfel de manipulări în preajma alegerilor, să zică: «Gata, am găsit o soluție magică, liniștiți-vă, după asta iarăși vom trăda votul cetățenilor»”, a punctat Leancă.

Iurie Leancă a solicitat autorităților să demareze cît mai curînd cea de-a doua etapă a anchetei în cazul celor trei bănci. „Din 2 aprilie, de cînd a fost prezentat raportul Kroll, am avut suficient timp pentru a lansa a doua fază de investigații. Urmau a fi verificate toate tranzacțiile începînd cu 2007, urma să aflăm unde s-au dus banii, să aflăm numele sonore care figurează în acest dosar și să recuperăm banii”, a spus Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?