Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Kirnag: Cum a fost depășită criza din sectorul bancar în Slovacia

10 iun. 2015,, 16:00   Externe
2481 0

Foto: kp.md

Experiența altor țări arată că lichidarea băncilor nu este cea mai bună opțiune, atunci cînd este vorba de perspective de lungă durată. În Slovacia, în anul 1998 în sectorul bancar se crease o situație critică, similară întrucîtva cu cea, în care se află actualmente sectorul bancar din Moldova.

Trei dintre cele mai mari bănci, care aparțineau Statului se aflau în prag de faliment din cauza creditelor neperformante. Ambasadorul Slovaciei în Moldova ne-a relatat într-un interviu, acordat corespondenților MBC, cum a fost depășită criza din sectorul bancar la acel moment în țara sa.

”Pentru stabilizarea situației în sectorul bancar, Slovacia a alocat o sumă echivalentă cu 12% din PIB, sînt bani enormi. După aceasta, am vîndut instituțiile bancare investitorilor străini, iar acum acestea au un profit mai mare chiar decît cel pe care îl au oficiile lor centrale din străinătate. Ne-a reușit să atragem investitorii străini pentru că am schimbat legislația.” susține Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia în Republica Moldova, Robert Kirnag.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?