X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Principala dilemă a politicienilor moldoveni

10 iun. 2015,, 15:10   Politică
2584 1

Foto: noi.md

Consilierul principal de stat al prim-ministrului în domeniul financiar, Natan Garștea, a realizat un infografic în care prezintă argumente ”pro” și ”contra ” lichidării Băncii de Economii. Analistul economic a inserat raționamentele într-un infografic, publicat pe contul său de Facebook.

Principala dilemă a politicienilor moldoveni, și-a întitulat postarea consilierul principal de stat al prim-ministrului în domeniul financiar, Natan Garștea. Potrivit analizei, există doar două motive pentru care ar trebui salvată instituția financiară, și anume: păstrarea locurilor de muncă pentru circa 2000 de angajați și faptul că „se va mai putea fura din Banca de Economii așa cum s-a făcut și p
nă acum.”

De cealaltă parte, pentru lichidarea Băncii de Economii ar fi tocmai șapte motive, între care: Statul va înceta să mai cheltuie bani pentru întreținerea băncii, la moment se cheltuie lunar cca. 30 mln. lei pentru menținerea funcționătii instituției financiare. În plus, nu va fi nevoie de garanții suplimentare din partea statului, pentru că în starea în care este acum banca nu poate funcționa, ea trebuie recapitalizată. De asemeni, în cazul lichidării BEM, va putea fi retrasă o parte din garanția Guvernului acordată anterior, se va exclude riscul apariției unor noi litigii contra BEM. Lichidarea băncii este și o precondiție a FMI, iar continuarea reformelor depinde de finanțările străine. Și, va trebui revizuit drastic bugetul, mai conchide Consilierul prim-ministrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?