Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Proiectul pentru susţinerea Moldovei în domeniul combaterii migraţiei iregulare a fost finalizat

10 iun. 2015,, 15:15   Societate
2799 1
Сколько денег дал ЕС Молдове на борьбу с нерегулируемой миграцией?
Foto: pomalu.ru
În Moldova a fost finalizat proiectul în domeniul combaterii migraţiei iregulare (FIRMM), ca parte componentă a proiectului "Susţinerea Moldovei în implementarea Planului de acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize". Rezultatele proiectului recent au fost evaluate la Institutul Naţional al Justiţiei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Delegaţia UE în Republica Moldova, evenimentul a oferit oportunitatea de a evalua nu doar rezultatele proiectului, dar mai mult decît atît, de a discuta impactul acestora într-un context mai larg al cooperării şi priorităţile viitoare ale RM şi UE în domeniul migraţiei.

Participanţii au apreciat proiectul drept o contribuţie valoroasă la implementarea cu succes a Planului relevant de acţiuni UE-Moldova. Scopul lui a fost crearea pentru Moldova a unui set de măsuri de combatere a migraţiei iregulare şi să elaboreze instrumente durabile pentru gestionarea migraţiei. În acest sens, au fost susţinute eforturile instituţiilor din Republica Moldova pentru alinierea cadrului naţional la standardele europene, contribuind astfel la obţinerea derogării vizelor cu UE.

Pe parcursul proiectului au fost analizate riscurile şi create metodologia de colectare a datelor în domeniul migraţiei şi azilului; metodologia de detectare în teritoriu a migranţilor iregulari în RM; primul curs la distanţă privind "Protecţia drepturilor migranţilor în Moldova: dispoziţii legale şi a fost creat un manual pentru practicieni privind drepturile migranţilor. În plus, a fost semnat acordul de readmisie cu Georgia, Armenia şi Kazahstan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?