X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Instanța de judecată: Interzicerea protestelor în fața hotelului Nobil este ilegală

10 iun. 2015,, 12:50   Politică
3388 0

Суд: Запрет протестов у гостиницы Nobil незаконный
Foto: noi.md

Astfel a comentat preşedintele partidului „Casa noastră - Moldova”, Grigore Petrenco, decizia judecătoriei sectorului Botanica privind anularea interdicţiei pentru organizarea protestelor în faţa oficiilor lui Plahotniuc.

„Am obţinut o primă mică victorie în lupta cu regimul: judecătoria Botanica a anulat interdicţia pentru organizarea protestelor în faţa oficiului lui Plahotniuc! Judecătoarea Svetlana Garştea-Bria ne-a mirat!”, a scris Grigore Petrenco pe reţele de socializare.

„Le suntem recunoscători tuturor care au venit la şedinţele de judecată şi ne-au susţinut, dar şi celor care au mediatizat, pe toate căile posibile, această confruntare. Le mulţumim avocaţilor pentru profesionalism!”, a mai menţionat politicianul.

La 9 iunie, judecătoria sectorului Botanica a respins acţiunea înaintată împotriva lui Grigore Petrenco de compania controlată de Vladimir Plahotniuc „Finpar Invest” care a solicitat interzicerea protestelor în perimetrul hotelului „Nobil”, unde se află oficiul oligarhului. Astfel, instanţa a declarat drept ilegală interdicţia pentru organizarea protestelor în perimetrul adiacent hotelului controlat de oligarhul Plahotniuc.

Amintim că oligarhul Plahotniuc a decis să interzică, utilizând pârghii judiciare, „oricare acţiuni de protest în proximitatea Hotelului Nobil, care aparţine ÎCS „Finpar Invest” SRL”. Compania „Finpar Invest”, despre care se cunoaşte că este controlată de oligarhul Plahotniuc, a obţinut o interdicţie a instanţei pentru protestul împotriva lui Plahotniuc, anunţat pentru seara de miercuri, 27 mai.

La 27 mai, zeci de oameni au venit la o acţiune paşnică de protest, desfăşurată în faţa hotelului Nobil, controlat de controversatul oligarh, Vladimir Plahotniuc. Oamenii se pronunţau „împotriva regimului lui Plahotniuc, care ţine ostatică întreaga ţară” şi au scandat: „Jos Plahotniuc!”, „Hoţul trebuie să stea la dubă!”, „Plaha la dubă!”, „Plahotniuc, fă-ţi bagajele!”.

Reprezentanţii partidului „Casa noastră - Moldova” au organizat deja proteste paşnice şi în alte locaţii, unde nu au interdicţii din partea „justiţiei lui Plahotniuc”. Săptămâna trecută, Grigore Petrenco şi alţi membri ai formaţiunii, au protestat în faţa vilei lui Plahotniuc de pe malul Lacului Genevei din Franţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?