X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Andrian Candu a asigurat OSCE/ODIHR că alegerile locale din Moldova vor fi deschise şi corecte

10 iun. 2015,, 13:00   Politică
2512 2
Канду: местные выборы пройдут открыто и справедливо
Foto: evzmd.md
Autorităţile Moldovei fac tot posibilul pentru a desfăşura pe 14 aprilie alegeri libere şi corecte, cu respectarea legislaţiei naţionale şi a standardelor internaţionale. Asigurarea a fost dată ieri de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la întîlnirea de la Chişinău cu şeful Misiunii de observatori ai Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), Kimmo Kiljunen.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Parlament, părţile au discutat despre organizarea şi desfăşurarea scrutinului local, situaţia internă înainte de alegeri, aşteptările cetăţenilor, contextul regional.

Kimmo Kiljunen a amintit că Misiunea OSCE/ODIHR, venită în Moldova pentru monitorizarea alegerilor locale din 14 iunie, este formată din 12 reprezentanţi din 11 state. El a anunțat că misiunea va face public raportul preliminar a doua zi după scrutin – 15 iunie.

De asemenea, interlocutorii au discutat procesul de modernizare a Moldovei pe calea integrării europene.

"Cel mai important lucru este să păstrăm Republica Moldova împreună şi societatea unită, să avansăm pe calea integrării europene şi să accelerăm reformele. Cetăţenii îşi doresc o viaţă mai bună şi aşteaptă decizii înţelepte de la clasa politică, de aceea este timpul pentru schimbări radicale", a declarat Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?