Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rusia va trimite trei zboruri cu echipaj pe ISS până la sfârșitul anului

10 iun. 2015,, 05:00   Externe
3485 1

Foto: agerpres.ro

Rusia va trimite trei misiuni cu echipaj uman către Stația Spațială Internațională (ISS) pînă la sfîrșitul anului în curs, a anunțat marți agenția spațială din această țară, Roscosmos, citată de AFP și EFE. Primul zbor, al capsulei 'Soyuz TMA-17M', va avea loc între 23 și 25 iulie, data exactă urmînd a fi stabilită. Conform programării anterioare, capsula trebuia să plece la 26 mai, de la cosmodromul de la Baikonur din Kazahstan, cu trei cosmonauți — rusul Oleg Kononenko, japonezul Kimiya Yui și americanul Kjell Lindgren—, dar lansarea a fost amînată din cauza unor probleme tehnice.

A doua misiune, 'Soyuz TMA-18M', va începe la 21 septembrie, iar ultima din 2015, 'Soyuz TMA-19M', la 15 decembrie. Aceasta este versiunea actualizată a calendarului capsulelor Soyuz cu echipaj aprobată după eșecurile din ultimele luni ale programului spațial, din cauza cărora revenirea pe Pămînt a misiunii 'Soyuz TMA-15', cu trei cosmonauți la bord, a fost amînată pentru data de 11 iunie.

Reîntoarcerea de pe ISS a rusului Anton Ciaplerov, a americanului Terry Virts și a italiencei Smantha Cristoforetti trebuia să aibă loc inițial la 12 mai, dar a fost amînată după accidentul navei cargo Progress. Specialiștii ruși au pierdut controlul asupra navei care transporta provizii către ISS, iar în final, aceasta s-a dezintegrat în atmosferă la 8 mai.

Un nou zbor al unei navete cargo Progress pentru aprovizionarea ISS va fi lansat la 3 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?