Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Marcel Darie şi susţinătorii săi au protestat împotriva gheretelor instalate ilegal în centrul istoric al Chișinăului

8 iun. 2015,, 17:15   Societate
3262 1

Марчел Дарие и его сторонники протестовали против киосков, незаконно установленных в историческом центре Кишинева
Foto: tribuna.md

Candidatul la funcția de Primar general al municipiului Chișinău din partea Partidul Legii și Dreptăți (PLD), Marcel Darie, a organizat astăzi un flash-mob împotriva gheretelor instalate ilegal în centrul istoric al Chișinăului, evaziunii fiscale și contrabandei cu țigări.

După cum informează TRIBUNA, protestatarii și-au exprimat indignarea cu ajutorul unor pancarte personalizate pe care erau ilustrate imaginea actualului Primar, Dorin Chirtoacă și a consilierului municipal din partea Partidului Liberal (PL), Mihai Ceban.

Marcel Darie a declarat că actualul Primar general, Dorin Chirtoacă continuă să autorizeze gherete în municipiul Chișinău.

„Ne aflăm în centrul istoric al capitalei pe strada Alexei Mateevici colț cu Mihai Eminescu. În timpul campaniei electorale, mișelește, încălcînd orice normă de arhitectură și urbanism, încălcînd decizia Consiliului Municipal din 2006, consilierul PL, candidatul la funcția de consilier Dl Ceban, cu compania „Cebacot”, au instalat ilegal această gheretă”, a afirmat el, arătînd la ghereta respectivă.

Totodată, Marcel Darie a precizat că, pe lîngă faptul că gheretele stimulează fumatul, instalarea lor nu permite oamenilor simpli să vadă cum merge transportul public, acoperind stația.

„Le-au instalat pentru că este un flux foarte mare de studenți care vin de la căminele studențești și merg spre universitate, pentru a stimula fumatul în societate, pentru a vinde țigări de contrabandă, pentru evaziunea fiscală care are loc, pentru că nimeni nu verifică gheretele respective. De cîte ori Dorin Chirtoacă a spus că gherete nu vor mai fi autorizate?”, a întrebat candidatul.

În același context, Marcel Darie a menționat că, compania „Cebacot” deține peste 200 astfel de gherete. „Aceeaşi companie are gherete pe strada pietonală, pe str. Alexandr Pușkin colț cu Veronica Micle, pe Ștefan cel Mare, iar în total „Cebacot” deține peste 200 de gherete în zona centrală și străzile principale ale capitalei. Vreau să menționez că Dorin Chirtoacă în 2008, prin dispoziția 102 D, a oferit exclusiv dreptul acestei companii să instaleze gherete în centrul istoric al capitalei”, a conchis Marcel Darie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?