X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Frînezi numai în fața camerelor de supraveghere? Oricum vei fi amendat

8 iun. 2015,, 10:00   Societate
4707 1

Foto: baikal-info.ru

Veste proastă pentru șoferii care obișnuiesc să frîneze la vederea camerelor, iar după ce trec de ele, accelerează. Poliția a început sa aplice amenzi pentru depășirea vitezei medii cu care se circulă. Ce-i drept, nu oriunde ci deocamdată doar pe cîteva porțiuni de drum, cele mai periculoase și cu cele mai multe accidente.

Irina Gherasim, reporter PRO TV: „Dacă pînă nu demult șoferii puteau să trișeze și apăsau pe frînă numai cînd ajungeau la camerele de supraveghere, de acum încolo, cel puțin aici, la Peresecina, acest truc nu mai merge. Și asta pentru că se calculează viteza medie cu care circulați. Așa că, dacă vă aventurați să apăsați prea mult pe accelerator, riscați să fiți amendați.”

Dan Chiriță, seful Centrului de monitorizare: „Este camera instalată. Se fixează timpul cînd a intrat mașina în zona de supraveghere. Apoi el are de parcurs o distanță. La ieșire, la fel se fixează timpul. Acolo este clar definit cu ce viteză trebuie să circuli. Avînd distanța, avînd timpul, viteza se calculează prin împărțirea distantei la timp.”

La Peresecina, viteza medie se calculează pe o porțiune de 3 kilometri, iar cei care depășesc 50 de kilometri la oră, pe această bucată de drum, riscă să primească plicul cu amenda. În fața camerelor de luat vederi, unii șoferi spun că inițiativa e bună și speră că acest lucru îi va face pe vitezomani mai responsabili.

Alți șoferi, cel puțin la o halbă de bere, spun ca inițiativa poliției nu este una dintre cele mai nobile.

Dan Chiriță: „Daca vorbim de viteza medie, vorbim de locații unde este necesară neadmiterea accidentelor rutiere. Cunoaștem foarte bine cate probleme sînt la Măgdăcești, Ratuș, Peresecina, Pelivan.”

Astfel de sisteme au fost instalate în 10 locații din țară, dar și din capitală. După o perioadă de cîteva săptămîni, timp în care sistemul a fost testat, de o săptămînă deja au început să fie aplicate amenzi. Șeful Centrului de Monitorizare spune că au apărut deja și primele rezultate. Daca în perioada de testare, la Peresecina, în jur de 700 de șoferi încălcau regimul de viteză, acum numărul acestora s-a redus în medie la 200 pe zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?