Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Gaburici a declarat război achitării salariilor „în plic”

5 iun. 2015,, 12:20   Economie
3752 2
Габурич объявил войну выплатам зарплат «в конвертах»
Foto: tv7.md
Prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, a chemat la intensificarea eforturilor pentru lichidarea economiei informale și a salariului „în plic” și și-a exprimat sprijinul pentru elaborarea măsurilor eficiente în acest sens, relatează NOI.md. El a declarat acest lucru în cadrul ședinței Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, susținute sub președinția sa, la care s-a menționat că Cabinetul de miniștri va consolida dialogul social pentru eradicarea economiei informale.

În cadrul ședinței au fost audiate rapoartele Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor şi Confederaţiei Naţionale a Patronatului privind îndeplinirea prevederilor Planului de acţiuni pentru minimizarea practicii de achitare a salariilor „în plic” şi a muncii „la negru” în anul 2014.

Partenerii sociali au menționat faptul că, în perioada raportată, cota economiei subterane în Moldova s-a redus. Totodată, ei au pledat pentru extinderea măsurilor de reducere a poverii fiscale, precum şi pentru aplicarea unor acțiuni de stimulare a activității legale a agenților economici, care ar face mai convenabilă legalizarea relațiilor între angajatorii şi angajaţii.

În context, prim-ministrul Chiril Gaburici a chemat la consolidarea eforturilor pentru lichidarea economiei informale și a salariului „în plic” și și-a exprimat sprijinul pentru elaborarea măsurilor eficiente în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?