X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Intemperiile din Cișmichioi au fost calificate drept „o adevărată catastrofă”

5 iun. 2015,, 08:28   Societate
2402 0
Foto: gagauzinfo.md
Furtuna și ploaia cu grindină de o jumătate de oră au devenit pentru satul Cișmichioi, raionul Vulcănești, o „adevărată catastrofă”.

Potrivit spuselor președintelui raionului, Fiodor Terzi, grindina de mărimea unui ou de găină a „bătut totul ce se putea”.

„Vîntul puternic și ploaia au smuls copacii seculari, au luat întregul acoperiș al liceului local. A fost smulsă ardezia de pe multe case. E dezastru, cu alte cuvinte”, a spus Fiodor Terzi.

Primarul satului, Gheorghi Boev, a menționat că „încă niciodată nu a văzut o grindină atît de mare”.

„Furtuna, grindina au fost pur și simplu oribile. Nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Pînă acum gheața cît un ou stă pe pămînt. Se pare că nu se va topi în curînd. În grădinile oamenilor nu a mai rămas nimic, au fost smulse acoperișurile caselor. Copacii sînt smulși cu rădăcină și dărîmați. De pe liceu a fost luat acoperișul împreună cu grinzile.

Gardul din jurul grădiniței, care de abia se construiește, a fost luat de vînt, de parcă nici nu a fost. E groaznic ce se întîmplă”, a relatat Gheorghi Boev.

Șeful-adjunct al Direcției situații excepționale a Găgăuziei Vitali Dede spune că „informația privind distrugerile în sate a fost primită” și în momentul de față este verificată, transmite portalul de știri Gagauzinfo.md.

„Da, ne-au comunicat acest lucru. Inspectorul deja a plecat la locul incidentului”, a spus Vitali Dede.

Reamintim că la 4 iunie, pe teritoriul satelor Etulia și Cișmichioi din raionul Vulcănești au căzut ploi torențiale însoțite de vînt și grindină. Ca urmare, de pe liceul satului Cișmichioi a fost smulsă practic toată țigla metalică, împreună cu grinzi. Au fost distruși copacii situați pe teritoriul liceului, rupte liniile electrice. A avut de suferit un șir de gospodării casnice, au fost afectate terenuri agricole.

Comitetul Executiv a format deja un grup special de lucru, în frunte cu primul șef-adjunct al bașcanului, Vadim Ceban. Membrii grupului deja s-au deplasat la fața locului. Ei stabilesc valoarea prejudiciului cauzat și lichidează consecințele ploii cu grindină.

Vineri, 5 iunie, în satul Cișmichioi va avea loc ședința în deplasare a Comitetului Executiv, în frunte cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?