Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Șevciuk i-a replicat lui Saakașvili

5 iun. 2015,, 08:45   Politică
24824 20

Foto: publika.md

Noul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a declarat că una dintre principalele probleme cu care se confruntă regiunea este contrabanda din regiunea transnistreană, „pentru că Transnistria stă deasupra Odessei”. Răspunsul părții transnistrene nu s-a lăsat mult așteptat, informează NOI.md.

„Calific aceste declarații ca un nou element al războiului informațional și presiunii asupra Transnistriei, pentru a crea premise pentru o blocadă mai strînsă a regiunii”, a declarat președintele nerecunoscutei RMN, Evgheni Șevciuk, în cadrul emisiunii „Vesti” de la postul de televiziune „Rossia 24”, a cărui transmisiune a fost interzisă pe teritoriul Moldovei prin decizia CCA, începînd cu 3 iunie.

Liderul transnistrean a amintit că din anul 2006, la hotarul dintre Transnistria și Ucraina se află misiunea EUBAM. „Este vorba de experți europeni care nu au găsit niciun indice de contrabandă, de aceea aș sugera să se familiarizeze mai bine cu rapoartele experților internaționali”, a menționat Șevciuk.

Fiind întrebat dacă numirea lui Mihail Saakașvili în funcția de guvernator al regiunii Odesa va influența intensificarea presiunii asupra Transnistriei, Șevciuk a răspuns că această noutate a fost primită la Tiraspol cu o anumită doză de teamă și încordare.

„Fără îndoială, în societate sînt trase paralele cu evenimentele din anul 2008, din Osetia de Sud. Noi sîntem circumspecți față de această informație. Trezește îngrijorare și faptul că în apropierea nemijlocită a hotarului Transnistriei sînt concentrate forțe și mijloace suplimentare ale Forțelor Armate ale Ucrainei și ale Gărzii Naționale, unele subdiviziuni fiind retrase din așa-zisa operațiune antiteroristă, or, hotarul nostru cu regiunea Odesa are o lungime de 400 km. Orice declarații agresive în primul rînd sînt îndreptate pentru a distrage atenția locuitorilor din regiunea Odesa”, a spus Șevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?