X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ștanski: Transnistria vrea să obțină o formulă specială a regimului comercial cu UE

3 iun. 2015,, 12:15   Politică
5031 7
Штански: Приднестровье добивается особой формулы торгового режима с ЕС
Foto: tiras.ru
Tiraspolul se pronunță pentru elaborarea unei formule speciale a regimului comercial al Transnistriei cu Uniunea Europeană. O declarație în acest sens a făcut vicepreședintele Guvernului Transnistriei pentru cooperare internațională, ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ștanski, în cadrul unei întrevederi cu șeful delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului MAE al Transnistriei, principalul subiect al discuției a fost situația economică curentă în Transnistria, care, după cum se menționează, „se agravează vertiginos în contextul măririi presingului din partea Moldovei și Ucrainei”. Părțile au mai discutat perspectivele cooperării comercial-economice ulterioare a Transnistriei cu Uniunea Europeană.

Nina Ștanski a reiterat poziția părții transnistrene vizavi de necesitatea elaborării unei formule speciale a regimului comercial între Transnistria și Uniunea Europeană. În acest context ea l-a atenționat pe diplomatul european că angajamentele internaționale asumate în cadrul Acordului de creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător au devenit pentru Moldova, de fapt, o pîrghie nouă de presiune asupra Transnistriei, „de origine europeană”.

Părțile au convenit să continue dialogul pe marginea cooperării bilaterale în spațiul economic.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?