Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Ucraina: Reuniunea Grupului de contact la Minsk, amânată pentru o dată ulterioară

3 iun. 2015,, 02:00   Externe
2801 1

Foto: agerpres.ro

Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, preconizată să aibă loc marți la Minsk, a fost amânată pentru o dată ulterioară, a anunțat Heidi Tagliavini, reprezentanta Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), informează AFP. 'Grupul de contact, care trebuia să se reunească astăzi, a decis să amâne reuniunea pentru o dată ulterioară', a declarat Tagliavini, la finalul unei reuniuni între subgrupurile pentru economie, politică, probleme umanitare și securitate.

'Data concretă a viitoarei reuniuni a fost fixată, însă nu o vom dezvălui pentru moment', a adăugat Tagliavini. Întâlnirea dintre subgrupuri, care a avut loc marți în capitala belarusă, 's-a desfășurat bine', a mai declarat reprezentanta OSCE, precizând că au fost evocate în mod concret organizarea de alegeri în regiunile din estul separatist al Ucrainei și retragerea armelor grele de pe linia frontului.

Potrivit unei surse apropiate negocierilor, viitoarea reuniune ar putea avea loc la 16 iunie, informează agenția de presă RIA Novosti. Negocierile de pace cu privire la Ucraina, la care participă Rusia, Kievul, OSCE și separatiștii proruși din estul Ucrainei, au fost reluate la Minsk în data de 6 mai, pe fondul escaladării tensiunilor pe teren, unde conflictul dintre forțele ucrainene și rebeli a făcut mai mult de 6.400 de morți, de la începutul lui aprilie 2014.

De atunci, subgrupurile s-au reunit în mai multe rânduri, pentru a contribui la reglementarea definitivă a crizei ucrainene și la aplicarea totală a armistițiului în Ucraina, semnat la 12 februarie, la Minsk. Respectat în linii mari după intrarea sa în vigoare, la 15 februarie, armistițiul rămâne totuși foarte fragil și luptele continuă în mai multe zone din estul separatist al Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?