X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

George Simion planifică să ocupe o clădire instituțională de la Chișinău

2 iun. 2015,, 17:07   Societate
4426 14

George Simion planifică să ocupe o clădire instituțională de la Chișinău
Foto: mediafax.ro

Liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, anunță despre intenția de a ocupa o clădire instituțională de la Chișinău pe 7 iunie. Acesta a precizat pe o rețea de socializare că planifică o serie de acțiuni pînă cînd autoritățile moldovenești vor anula interdicția de intrare în Republica Moldova, care i-a fost aplicată pe o perioadă de cinci ani, informează NOI.md.

„Termenul de grație dat autorităților Republicii Moldova a încetat. Planul pe zile pînă la anularea interdicției: sîmbătă, ora 14:00 la Prut (Sculeni) cu pașapoarte, cu mic cu mare, vom face din pod un tricolor imens. Duminică, la Chișinău se va ocupa o clădire instituțională importantă. Joi, 11 iunie, toată lumea din Chișinău și din afară la Judecătoria Centru pentru a protesta față de mascarada de proces”, a scris Simion pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că la mijlocul lunii mai, George Simion, care este cetățean român, a fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a fost expulzat din Republica Moldova. Acesta a fost acuzat de organizarea acțiunilor orientate împotriva orînduirii constituționale a țării și a primit interdicţie de intrare pe teritoriul țării pe o perioadă de cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?