Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

O companie străină este interesată să producă energie solară în Moldova

2 iun. 2015,, 10:30   Business
4116 1
Кто заинтересовался производством солнечной энергии в Молдове?
Foto: multiwood.ru
Compania „Flyren”, care este lider în producția energiei regenerabile din Italia și unul dintre cei mai mari producători de energie solară din această țară, intenționează să investească în producția energiei solare în Republica Moldova. Acest lucru a fost menționat de către directorul companiei „Flyren”, Carlo Arturo Garuzzo, în cadrul întrevederii de la Chișinău cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, informează NOI.md.

Șeful Executivului a subliniat că pentru Republica Moldova diversificarea resurselor de energie, creșterea nivelului de securitate energetică și atragerea investițiilor sînt extrem de importante. „Una dintre prioritățile Guvernului este de a identifica cît mai multe surse alternative pentru a nu depinde doar de un singur furnizor. Noi sîntem cointeresați și dispuși să discutăm cu potențiali investitori în acest domeniu”, a subliniat Chiril Gaburici.

Părțile s-au referit și la armonizarea legislației în domeniul energetic. Premierul a menționat că trebuie reformat și modernizat sectorul, deoarece securitatea energetică a statului reprezintă unul dintre pilonii unui sistem viabil de securitate, atît pentru domeniile sectoriale, cît și pentru țară în ansamblu. Chiril Gaburici a vorbit și despre conlucrarea cu România în acest domeniu, amintind că în luna mai a fost semnat un memorandum de înțelegere, ce prevede realizarea primei interconexiuni a rețelelor electrice dinte cele două țări, la sud, pe traseul Isaccea (România) – Vulcăneşti – Chişinău. Ulterior, urmează să se facă un studiu de fezabilitate pentru a începe a doua interconexiune. Astfel, Moldova va deveni și mai atractivă pentru investitorii care doresc să producă energie electrică din surse alternative, precum este și compania „Flyren”.

Directorul companiei „Flyren” a precizat că Republica Moldova este o țară în care se poate investi în sectorul dat. „Am văzut că aveți spațiu pentru dezvoltarea acestui domeniu. Mai mult, acest sector – producerea energiei solare regenerabile – este viitorul țării”, a menționat Carlo Arturo Garuzzo.

Compania „Flyren” este lider în domeniul producerii energiei regenerabile în Italia. Activitatea de bază o reprezintă producerea de energie solară, dar și dezvoltarea altor tehnologii regenerabile, cum ar fi cele bazate pe hidroenergie, biogaz și biomasă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?