X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Schimb de acuzații între socialiști, liberali și democrați, la ședința Parlamentului

29 mai. 2015,, 16:42   Politică
3984 13

Schimb de acuzații între socialiști, liberali și democrați, la ședința Parlamentului
Foto: newsmoldova.md

Proiectele de legi cu privire la interzicerea propagandei străine în Republica Moldova au stîrnit, din nou, discuții aprinse la Parlament. Conflictul a izbucnit după ce deputatul Ion Ceban i-a acuzat pe reprezentanții PD, PLDM și PL de faptul că vor să instituie cenzura ideologică în Moldova, prin modificările propuse la Codul audiovizualului, notează NOI.md.

„Cele două proiecte încalcă în mod grosolan accesul la informație și libertatea de exprimare. Proiectul are drept scop distrugerea pluralismului de opinie și instituirea unei cenzuri ideologice. Înaintarea unor asemenea inițiative discreditează definitiv așa-numitele valori europene, în ochii cetățenilor”, a precizat socialistul Ion Ceban.

Deputatul a criticat și decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului privind suspendarea activității postului rusesc “Rossia 24” pe teritoriul țării. Ceban a calificat hotărîrea drept o „acțiune întreprinsă cu scopul de a închide gura celor incomozi puterii”.

Imediat cu o replică la acest subiect au intervenit reprezentanții PD și PL. Aceștia i-au acuzat pe socialiști de faptul că dezinformează și manipulează opinia publică.

“Proiectele de legi menționate au fost expediate pentru expertiză internațională organizațiilor de profil. Vă rog să nu mai faceți manipulări și să informați corect cetățenii. Acele proiecte nu vor fi adoptate, dacă se va adeveri că îngrădesc cumva drepturile omului”, a punctat Candu.

„Această dezinformare seamănă mult cu cea din fosta Uniunea Sovietică. Noi optăm pentru stoparea ofensivei informaționale venite din partea Federației Ruse. Oamenii au dreptul să fie informați veridic”, a declarat la rîndul său, deputatul PL, Veaceslav Untilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?