X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Cameron vad iscuta cu Angela Merkel despre reformarea UE

29 mai. 2015,, 14:25   Externe
2247 0

Foto: agerpress.ro

Premierul britanic, David Cameron, va încerca să o convingă pe cancelarul german Angela Merkel să îl susţină în reformarea UE, în timpul discuţiilor bilaterale pe care le vor avea în cursul zilei de vineri, relatează BBC News Online.

Premierul se află într-un tur diplomatic în Europa pentru a obţine sprijin în vederea unor schimbări pe care le vrea înainte ca Marea Britanie să organizeze referendumul privind apartenenţa la UE.

El le-a cerut omologilor săi europeni să fie "flexibili şi inventivi".

Dar unul dintre cei mai bătrîni oameni de afaceri germani a declaratcă Europa ar trebui să refuse să negocieze cu el. Volker Treier, care este adjunctul directorului camerei de comerţ şi industrie germane, a declarant pentru BBC că lumea de afaceri germană este "uimită" că Marea Britanie va organiza un referendum.

"Recomandarea noastră este să nu negocieze în astfel de circumstanţe", a declarat el, referindu-se la cancelarul erman.

Cameron nu a prezentat detaliat reformele pe care le susţine, dar vrea reguli mai aspre pentru a preveni solicitarea de beneficii sociale. El vrea, de asemenea, clause pentru protejarea City din Londra îneventualitatea aprofundării integrării în zona euro şi scutirea Marii Britanii de o "uniune mai strînsă" a zonei euro.

Asigurarea sprijinuluilui Merkel, care conduce cea mai mare economie a Europei este crucială pentru reuşita negocierilor sale. Ea declarase anterior că vrea Marea Britanie într-o "Europă puternică şi de succes", subliniind în acelaşi timp importanţa principiului libertăţii de mişcare, care a condus la creşterea numărului de imigranţi europeni care au venit în Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?