Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ţîrdea: înscenările poliţiei cu „cocktail-urile Molotov” sînt orientate contra opoziţiei

28 mai. 2015,, 16:45   Politică
4575 4
Цырдя: инсценировки полиции с «коктейлями Молотова» - против оппозиции
Foto: actualitati.md
Deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea, consideră că "înscenările poliţiei cu depistarea obiectelor explozibile sînt orientate spre suprimarea opoziţiei". El a declarat corespondentului "Infotag" că "guvernarea doreşte să intimideze populaţia".

Socialistul a amintit că în sondajul sociologic al CBS-AXA, prezentat recent, PLDM şi PDM au un rating de pînă la 4-5% şi în caz de alegeri parlamentare anticipate riscă să nu treacă în Parlament. În opinia sa autorităţile execută, din nou, scenariul din ajunul alegerilor din noiembrie 2014, cînd SIS şi IGP, de asemenea, au găsit un "arsenal de arme" şi nişte terorişti mitici în persoana lui Pavel Grigorciuc, Mihail Amerberg şi Nicolai Ţipovici.

"Atunci în presă începuse o adevărată isterie. Însă, alegerile au trecut, iar maidanul aşa şi nu a fost organizat. Acum povestea se repetă", consideră Ţîrdea, menţionînd că tehnologia de intensificare a fricii este folosită de regimuri autoritare, care au pierdut complet sprijinul poporului şi consideră că acesta este ultimul lor atu.

Activista platformei civice "Demnitate şi Adevăr", avocata Ana Ursachi, a remarcat că poliţiştilor subordonaţi regimului oligarhic nu le ajunge imaginaţie, dacă recurg la înscenări ieftine.

"Cocktailul Molotov" apare de fiecare dată în cazuri care sînt neplăcute regimului Plahotniuc-Filat. Executorul constant al aceluiaşi scenariu este colonelul Cavcaliuc, care nici nu schimbă scenariul", a spus ea.

Preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor Ruşi, Iulia Semionova, consideră că deocamdată autorităţile moldoveneşti caută inamici în rîndurile cetăţenilor oneşti (de exemplu Grigorciuc şi Amerberg) şi a politologilor ruşi, cărora li se interzice intrarea în ţară, sub nasul lor "înfloresc" grupările criminale, inclusiv formate din cetăţeni străini - membri ai organizaţiilor extremiste.

"Despre existenţa la Chişinău a organizaţiilor în care sînt pregătiţi protectori ai islamului se vorbeşte demult. Încă cu 9-10 ani în urmă MAI a desfăşurat o amplă acţiune de demascare a uneia dintre asemenea "şcoli". Acum, potrivit spuselor mele, Moldova se transformă într-un punct de transbordare şi deseori prin Aeroportul Chişinău se încearcă să se ajungă în Vest cu vize false. Autorităţile ar trebui să se gîndească la securitatea ţării în acest sens", consideră ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?