Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Experţii:Cocktail-urile Molotov găsite de poliţie sînt o provocare a autorităţilor

28 mai. 2015,, 16:05   Societate
4197 3
Эксперты: вчерашние «страшные» находки – провокация властей
Foto: korrespondent.net
Experţi independenţi sînt de părere că cocktail-urile Molotov, detonatoarele şi celularele, găsite în ajun în trei clădiri părăsite din Chişinău, sînt provocări pregătite de autorităţi.

Solicitat de corespondentul agenţiei "Infotag", fostul viceministru al Afacerilor Interne, Boris Muravschi, a exclus că nişte oameni disperaţi, aduşi la pragul disperării de actuala guvernare, au ascuns obiecte periculoase şi pregăteau o acţiune.

"Dacă am presupune că au acţionat terorişti de talie internaţională, atunci trebuie de aflat, dacă sînt planificate pentru perioada apropiată vizite la Chişinău a oficialilor. Dacă nu, atunci este vorba despre o provocare evidentă. Explozibile în clădiri apropiate traseului cortegiilor guvernamentale nu sînt plantate cu o săptămână înainte. Diversioniştii experimentaţi o fac cu 24 de ore înainte de "eveniment", consideră generalul de poliţie.

Însă, în opinia sa motivul principal este operaţiunea specială a Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), care a înscenat activitatea la Chişinău a unor terorişti, cu scopul de a oferi guvernării mai multe pîrghii în lupta cu opoziţia, care a anunţat despre organizarea unor acţiuni pre-electorale de protest.

Fostul membru al Curţii Europene a Drepturilor Omului din partea Moldovei, avocatul Stanislav Pavlovschi, a spus că aceste acţiuni sînt nimic altceva, decît o încercare nereuşită a autorităţilor de a speria poporul, pentru a reduce numărul persoanelor ce intenţionează să participe pe 7 iunie la mitingul platformei civice "Demnitate şi Adevăr".

"Dacă ar fi găsit cu adevărat aşa ceva, poliţia ar fi organizat, la sigur, o acţiune de capturare a infractorilor, nu făcea acest show televizat de doi bani", consideră el.

Pavlovschi concluzionează că guvernanţii au pierdut definitiv încrederea poporului şi acum se agaţă disperat de putere cu ajutorul unor asemenea trucuri.

"Nu m-aş mira, dacă ei vor provoca şi dezordini în masă, cu scopul de a le folosi pentru introducerea în Moldova a stării de urgenţă ca să evite astfel răspunderea pentru acţiunile lor. Mi-aş dori foarte mult să greşesc, însă nu am motive pentru a face prognoze optimiste", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?