X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

În caz de "trădare" agricultorii vor cere demisia autorităţilor

28 mai. 2015,, 12:45   Societate
2046 0
В случае обмана аграрии потребуют смены власти
Foto: ipn.md
În cazul unui nou "act de trădare" din partea autorităţilor, agricultorii din Moldova vor protesta înaintînd şi cerinţe politice, nu doar economice.

Solicitat de corespondentul agenţiei "Infotag", preşedintele Uniunii Republicane Uniagroprotect, Alexandru Slusari, a spus că asociaţiile agricole "au aprobat ideea ultimei şanse", pe cale democratică, renunţînd la ample acţiuni de protest, planificate pentru 27 mai la Chişinău.

"Am discutat mult acest subiect cu reprezentanţii tuturor raioanelor. Au fost propuneri de a merge la proteste în pofida promisiunilor autorităţilor de a le veni în întîmpinare agricultorilor. Unii solicitau alăturare la platforma "DA", alţii – la partidele de opoziţie, însă majoritatea erau de părere că trebuie să oferim majorităţii minoritare o ultimă şansă", a spus Slusari.

El consideră că dacă agricultorii ar fi refuzat propunerile autorităţilor, asociaţiile profesionale din ramură ar fi devenit ţinta atacurilor analiştilor şi jurnaliştilor angajaţi, care i-ar fi acuzat că "au respins posibilitatea de a schimba situaţia din sector pe calea negocierilor".

Alexandru Slusari a dezminţit informaţiile că în joc ar fi interesele sale personale, spunînd că a depus o cerere de demisie din funcţia de preşedinte al Uniagroprotect.

"Am depus o cerere de demisie şi voi lucra cel mult pînă la sfîrşitul anului curent", a spus el, menţionînd că 1 iulie nu este departe, pînă atunci agricultorii le-au oferit răgaz autorităţilor.

Slusari a menţionat că în toţi anii de aflare la cîrma Uniagroprotect s-a ghidat în activitatea sa doar de interesele agricultorilor.

"Participarea multor cetăţeni la mitingurile fermierilor este posibilă, în special, în situaţia actuală. Dar în ce se poate transforma aceasta? Deja peste 10 minute toţi vor uita de agricultori şi problemele lor şi vor începe să critice guvernarea. Apoi unii vor începe să strige "unire", alţii vor scanda "Rusia"... Şi fermierii se vor întoarce acasă cu nimic", a menţionat el.

Slusari consideră că atît timp cît există mici şanse reale de a îmbunătăţi situaţia din ramură prin intermediul legislaţiei şi de a stopa dezastrul din toamnă, acestea trebuiesc folosite.

"Eu şi colegii mei vom lucra chiar şi cu acest Guvern. Însă admit că dacă nici acum nu vor fi rezultate, agricultorii se vor alătura altor mişcări de protest", a conchis preşedintele Uniagroprotect, Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?