X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Dorin Recean, chemat la Procuratură să dea explicații

27 mai. 2015,, 15:23   Politică
4737 2

Dorin Recean, chemat la Procuratură să dea explicații
Foto : moldnews.md

Fostul ministru de Interne Dorin Recean a fost citat la Procurată pentru a fi audiat într-un dosar ce vizează depășirea atribuțiilor de serviciu. Anunțul a fost făcut de însuși Recean astăzi, pe o rețea de socializare, informează NOI.md.

Potrivit lui Recean, citarea sa la Procuratură ar avea legătură cu plîngerea depusă de polițistul Ruslan Saachian, vizat în dosarele de maltratare a tinerilor în aprilie 2009.

„Iată că am fost citat de Procuratură pentru o pretinsă depășire de atribuții în cazul verificării respectării regimului secret efectuat încă în 2013 la Comisariatul general al Poliției. Apropo, în rezultatul acestor verificări au fost constatate numeroase încălcări și abuzuri, inclusiv 274 de CD-uri cu interceptări, proveniența cărora nu este clară, iar păstrarea lor ilegală. Ceea ce mi se impută acum se bazează pe plîngerea penală depusă de Ruslan Saachian, care a fost concediat de mai multe ori, dar – ulterior – restabilit în funcție de instanțe”, susține Recean.

Fostul ministru de Interne califică acțiunile autorităților drept încercări de intimidare și nu exclude că urmează și alte învinuiri la adresa sa. Potrivit lui, scopul acestor acțiuni este „să descurajeze continuarea reformelor”.

„Problema nu sînt eu, Dorin Recean. Sistemul afectat vrea să demonstreze că tentativele de reformă reală, reformă efectivă, care aduce îmbunătățire serviciului public, sînt pedepsite. Este un semnal pe care acesta vrea să-l dea oricărui ministru sau conducător care insistă asupra reformelor reale, nu celor mimate. Acest caz este doar primul. Intuiesc că nu se vor opri aici și că vor urma și alte învinuiri”, a precizat Rcean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?