Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Preşedintele RM participă la summitul SEECP din Tirana

25 mai. 2015,, 16:30   Societate
2448 11
Foto: noi.md
Preşedintele Nicolae Timofti participă la summitul şefilor de state şi Guverne din statele membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) la Tirana.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al statului, în cadrul vizitei este prevăzută o întrevedere oficială cu preşedintele Albaniei, Bujar Nishani.

La summit urmează a fi adoptată o Declaraţie, în statele regiunii va fi confirmată aspiraţia "de a forma un spaţiu unic al democraţiei şi prosperităţii în spirit european".

Textul declaraţiei a fost coordonat în cadrul şedinţei anuale de săptămâna trecută a miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre SEECP.

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care a participat la şedinţă, a prezentat în cadrul acesteia priorităţile Moldovei în dialogul cu Uniunea Europeană. Viceministrul a subliniat importanţa cooperării în Europa de Sud Est, în domeniul protejării intereselor statelor în procesul de integrare europeană.

"Infotag" precizează: SEECP a fost creat ca o structură regională pentru cooperare în 1996, la iniţiativa Bulgariei. Membre ale organizaţiei sunt: Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, România, Serbia, Turcia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Moldova, Muntenegru şi Slovenia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?