X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Chirtoca: Noi trebuie să formăm un cluster economic mare în care întreprinderile moldovenești se vor completa reciproc (FOTO, VIDEO)

24 mai. 2015,, 14:00   Politică
4938 0
Киртока: Мы должны сформировать большой экономический кластер, где молдавские предприятия будут дополнять друг друга
Foto: noi.md
Această idee conducătorul holdingului „DAAC Hermes”, candidatul la funcția de primar general al Chișinăului Vasili Chirtoca a discutat-o cu membrii Clubului Tinerilor Businessmeni, informează NOI.md. Peste 40 de participanți la întrevedere au venit la fabrica „Viorica Cosmetic” pentru a se familiariza cu procesele tehnologice inovaționale, lansate sub conducerea lui Vasili Chirtoca, dar și pentru a face cunoștință cu programul de administrare a municipiului al candidatului.

În timpul excursiei la fabrică tehnologul întreprinderii le-a povestit vizitatorilor despre activitatea companiei, în particular, despre noua linie de produse pentru copii care este lansată sub brandul „Bebeluși”.

În cadrul discuției cu Vasili Chirtoca accentul a fost pus pe necesitatea susținerii producătorilor autohtoni. „Este necesar de format un cluster național mare de întreprinderi care se vor susține reciproc, asigurînd, astfel, posibilitatea creșterii generale”, a propus Vasili Chirtoca. „Toate comenzile trebuie să fie executate de întreprinderi autohtone, nu străine”, a menționat candidatul la funcția de primar al capitalei.

Vasili Chirtoca a invocat faptul că în țara noastră există un număr mare de specialiști calificați și întreprinderi capabile să producă mărfuri și servicii de calitate: „De ce să cumpărăm mărfuri, inclusiv produse alimentare pentru elevi, peste hotare. De ce nu am putea să le producem noi”, a subliniat Vasili Chirtoca.

Prezentîndu-și programul de administrare a municipiului Chișinău, Vasili Chirtoca a demonstrat complexitatea acestuia. Toate problemele capitalei sînt împărțite în două categorii: cele care pot fi soluționate operativ și cele care necesită investiții substanțiale și timp. Vasili Chirtoca a promis să realizeze majoritatea prevederilor programului său în trei-patru ani. Echipa lui Vasili Chirtoca consideră că cea mai importantă sarcină este crearea condițiilor pentru a stopa exodul tinerilor specialiști din țară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?