X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Capsula cargou Dragon a părăsit joi Stația Spațială Internațională pentru a reveni pe Pămînt

21 mai. 2015,, 20:00   Externe
3357 2

Foto: agerpres.ro

Capsula cargou Dragon, fără echipaj uman, aparținînd companiei americane SpaceX, a părăsit joi Stația Spațială Internațională (ISS) pentru a se întoarce, în aproximativ șase ore, pe Pămînt, cu 1,4 tone de marfă la bord, printre care probe ale experimentelor medicale și biotehnologice, relatează AFP.

Dragon, care a ajuns la avanpostul orbital la 17 aprilie pentru a livra două tone de provizii și de material pentru experimentele științifice, a fost detașată de ISS cu ajutorul unui braț robotic manevrat de astronautul Scott Kelly, unul dintre cei șase membri ai echipajului.

Capsula a fost detașată, așa cum era prevăzut, la 11:04 GMT, a declarat comentatorul NASA TV, care transmitea în direct manevra. Vehiculul spațial va ameriza în Oceanul Pacific în jurul orei 16:42 GMT, în largul coastei peninsulei Baja California din Mexic, unde va fi preluată de către o navă.

Potrivit AFP, această misiune a fost cea de-a șasea expediție de realimentare a ISS efectuată de SpaceX, în numele NASA, din cele 12 prevăzute într-un contract în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?