X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

ÎMM-urile din ţările cu regim DCFTA vor beneficia de 200 mln euro din partea UE

21 mai. 2015,, 17:00   Business
2582 2
МСП из стран с режимом DCFTA получат 200 млн. евро от ЕС
Foto: ipn.md
Uniunea Europeană va face disponibilă o sumă de aproximativ 200 mln euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii (ÎMM) din Moldova, Ucraina şi Georgia prin Facilitatea DCFTA, a anunţat joi, 21 mai, Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, citat de corespondentul IPN de la Riga.

Vorbind la o conferinţă de presă prilejuită de Forumul de Afaceri al Parteneriatului Estic, desfăşurat la Riga, Johannes Hahn a declarat că grantul de 200 de mln de euro va „deschide calea” pentru investiţii în valoare de cel puţin 2 mlrd euro, fără a specifica însă mecanismul.

Totodată, Hahn a subliniat că banii vor fi oferiţi ÎMM-urilor pe bază de merit, pentru proiecte competitive şi de calitate. Finanţarea le va permite ÎMM-urilor să investească pentru a deveni mai competitive şi le va ajuta să se integreze în reţele globale, dar şi să se conformeze noilor reguli sanitare, fitosanitare şi standardelor tehnice şi de calitate. Oficialul european a subliniat importanţa ÎMM-urilor în economia europeană, remarcând relaţia directă dintre activitatea acestora şi ratele angajării populaţiei în câmpul muncii.

Moldova, împreună cu Georgia şi Ucraina, au semnat la 27 iunie 2014 acorduri de asociere cu Uniunea Europeană, care prevăd crearea zonelor de liber schimb aprofundat şi cuprinzător (DCFTA). Facilitatea DCFTA pentru ÎMM-uri este un instrument creat de Comisia Europeană, împreună cu Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, pentru a facilita adaptarea ÎMM-urilor la noile reguli în domeniul afacerilor asociate cu DCFTA.

Al 3-lea Forum de Afaceri precedă Summitul Parteneriatului Estic, care se desfăşoară tot în capitala letonă, la 21 şi 22 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?