Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Nicolae Timofti participă la Summitul Parteneriatului Estic de la Riga

21 mai. 2015,, 09:47   Politică
2899 3
Начинается саммит "Восточного партнёрства" при участии Николая Тимофти
Foto: canal2.md
În perioada 21-22 mai, în capitala Letoniei, Riga, se desfășoară cel de-al patrularea Summit al Parteneriatul Estic. Delegația Republicii Moldova la eveniment este condusă de președintele Nicolae Timofti, informează NOI.md.

Din delegația moldovenească mai fac parte ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, viceministrul Daniela Cujbă şi ambasadorul Republicii Moldova în Republica Letonia, Alexei Crăcan. Astăzi demnitarii moldoveni urmează să aibă o serie de întrevederi cu oficiali ai UE.

Precizăm că Summitul este prezidat de președintele Consiliului European, Donald Tusk, care va reprezenta Uniunea Europeană împreună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Discuțiile se vor concentra în special asupra proiectelor de cooperare ce vizează asigurarea securității energetice, dezvoltarea oportunităților de piață, precum și soluționarea conflictelor din regiune. Liderii UE urmează să reafirme importanța agendei de reformă, precum și sprijinul UE pentru punerea ei în aplicare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?