X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Experții:situația absurd - la noi nimic nu se hotărăște fără corupție

20 mai. 2015,, 12:30   Politică
2375 1
Эксперты: Абсурдная ситуация - у нас ничего не решается без коррупции
Foto: tribuna.md
Lipsa continuităţii reformelor în Republica Moldova micşorează şansele Republicii Moldova de a se bucura de succese în urma summitului de la Riga. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Fostul ambasador al Republicii Moldova la ONU, Alexei Tulbure, consideră că „lipsa de reforme din ultimii ani este principala cauză în devierea parcursului european. În Republica Moldova s-a creat o situaţie absurdă, când nimic nu se rezolvă fără corupţie. Aşa că nici nu se poate vorbi despre cererea de aderare la UE”.

Totodată, fostul ambasador consideră că nereuşitele pe care le va avea Republica Moldova la summitul de la Riga nu înseamnă că a ratat şansa integrării europene. „Dacă Moldova va înregistra progrese, va fi eradicată corupţia, va fi reformată justiţia, nu va fi nevoie de summit pentru ca UE să-i accepte cererea de aderare. Acest lucru va fi posibil doar dacă va fi schimbată clasa politică. Este necesar ca la conducerea ţării să vină o forţă nouă, capabilă să facă reforme, să oprească exodul, să-i facă pe oameni să aibă încredere în viitor”, a spus Tulbure.

Nicolae Afanas, şef de catedră în cadrul Institutului de relaţii internaţionale, consideră că summitul de la Riga va fi unul destul de timid. „UE nu este gata să ofere mai multe oportunităţi pentru ţările din Parteneriatul Estic. Iar Republica Moldova nu a înregistrat progrese. Summitul va avea rezultate modeste, dar va avea o retorică pozitivă, deoarece UE va declara că susţine parcursul pro-european al Republicii Moldova”, a opinat expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?