X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Bundestagul german oferă burse parlamentare internaţionale tinerilor din Moldova

19 mai. 2015,, 17:00   Societate
2285 0

Foto: lifejournal.com

Bundestagul german invită şi în anul 2015, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţi ai instituţiilor de învăţămînt superior din Republica Moldova, la Berlin, pentru un stagiu în cadrul biroului unui parlamentar german.

După cum informează TRIBUNA, potrivit Ambasadorului German, Ulrike Knotz, participanţilor la program li se oferă astfel posibilitatea de a face cunoştință cu sistemul parlamentar german, cu procesele decizionale, precum şi să acumuleze experienţă practică privind activitatea parlamentară.

”Cred că această bursă merită atenția pentru că reprezintă un program interesant. Această bursă permite tinerilor din R. Moldova, dar și din alte țări să realizeze un stagiu de practică în cadrul biroului unui parlamentar german. Asta înseamnă că tînărul sau tînăra care face acest stagiu vede care este regimul de lucru, participă la ședințele sale și la întîlnirile cu alegătorii”, susțin Ulrike Knotz

Totodată, acești tineri au posibilitatea să-și consolideze cunoștințele, fiind înscriși la universitate la specialitatea la care au învățat, pot cunoaște Germania, dar și să-și facă noi prieteni.

Pentru a participa la program, tinerii trebuie să cunoască limba germană, să aibă studii superioare, dar și să fie interesați de politică.

Participanţii vor primi o bursă lunară în valoare de 450 de Euro. Cheltuielile de călătorie, asigurare şi cazare vor fi suportate de către partea germană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?