Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Muzeul Național de Artă invită la sărbătoarea „Ziua familiei”

19 mai. 2015,, 16:45   Showbiz
2804 1

Foto: alternativaonline.ca

Miercuri, 20 mai, începînd cu ora 11.00, vor avea loc un șir de evenimente prilejuite de Ziua Internațională a Familiei și Ziua Internațională a Copilului. Acestea vor fi organizate de Muzeul Național de Artă în scuarul „O. Ghibu”, aferent Muzeului, informează NOI.md.

A devenit deja o tradiție participarea copiilor împreună cu adulții la crearea lucrărilor de artă în diverse genuri și tehnici într-un spațiul muzeal, unde toți au posibilitatea să-și manifeste pe deplin imaginația și să se exprime prin desen.

Concomitent vor evolua colective de copii de la liceele „Gheorghe Asachi”, „George Meniuc”, „Nicolae Sulac”, „Ion Creangă” etc. Picii vor avea posibilitatea să susțină părinții, care vor participa la un concurs între familii, să deseneze în pastel, creion, cu creta pe asfalt. Cîștigătorii vor fi premiați cu diplome de merit și cu o surpriză dulce.

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită la Adunarea Generală a ONU la 20 septembrie 1993, reprezentînd o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de familie și a proceselor sociale, economice și demografice care afectează familiile.

Ziua Internațională a Copilului este în multe țări o sărbătoare pentru copii, care se organizează în data de 1 iunie. Pentru prima dată aceasta a fost menționată la Geneva la Conferința Mondială pentru protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului” în lista sărbătorilor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?