X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Experți: Unioniștii, în calitate de armă

19 mai. 2015,, 14:50   Politică
4161 9

Foto: noi.md

”Organizate la comandă şi menite să distragă atenţia de la chestiuni mai importante care au loc în ţară”. Această opinie şi-au exprimat-o aseară invitaţii emisiunii ”Politica”, atunci cînd au vorbit despre ultimul miting organizat în capitală de unionişti.

”Nu înţeleg ce doresc aceşti oameni de la protest? Ceea ce ei cer este absurd. Activitatea este neclară, cu ce motivaţie ei apar? 4 ani nu am auzit de ei. Ei apar într-o perioadă neclară. Apar la comanda cuiva. Deoarece totul este foarte bine organizat. Acţiunea poate fi folosită de diferite puteri, dar poate duce la acţiuni violente”, crede ex-viceministru de externe al RM, Valeriu Ostalep.

După părerea lui Sergiu Mocanu, lider al mişcării ”Antimafie”, în acest moment societatea ar trebui să se unească pentru a lupta cu mafia, iar chestiunile geopolitice să le lase pe planul doi. ”După toate aceste acţiuni unioniste stă Plahotniuc. Am văzut la protest oamenii lui Plahotniuc. Spre fericire nu s-a trecut la violenţe. Noi trebuie să acceptăm că sînt oameni diferiţi în RM, dar toţi trebuie să ducă lupta cu mafia. Şi îmi pare rău că acest lucru poate lua o cale greşită. Eu personal sînt gata să-mi reţin ideile anti putin, anti Uniune Vamală şi sînt gata să mă unesc cu cetăţenii RM împotriva actualei conduceri. Pentru că acest stat se află în mîinile unor oameni care nu propun nimic, care doar fură”.

Comentatorul politic, Alexei Tulbure salută organizarea marşului Platformei Civice din 3 mai, la care au participat mii de oameni cu viziuni diferite. Însă acest miting unionist din 16 mai, el îl consideră o lovitură pentru acţiune platformei Demnitate şi Adevăr. ”Este straniu cum coincid interesele unioniştilor şi autorităţilor. În această situaţie, platforma civică trebuie să explice clar celor care vor dori să iasă la viitoarele proteste, care sînt sloganele, ideea mitingului. Să se distanţeze de idei unioniste. Unioniştii devin acum arme în mîinile celor care pur şi simplu nu vor binele acestei ţări”.

Iar ex-vicepreşedintele Comisiei parlamentare pentru Drepturile Omului, Stela Jantuan, se întreabă de fapt care este intenţia conducerii ţării în situaţia creată? ”Ceea ce se întîmplă este o redirecţionare a protestului. Este o tehnologie. Orice protesă anti guvernare se face cu implicarea puterii. Nu înţeleg ce doreşte guvernarea RM? În centrul oraşului are loc o acţiune prin care se scandează unirea cu un alt stat, lichidarea actualului stat. Unde sînt SIS, alte instituţii? Este straniu în cazul dat, de ce nu reacţionează conducerea ţării?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?