X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Lansare neobișnuită în campania electorală (FOTO)

19 mai. 2015,, 09:00   Societate
4167 1

Foto: tribuna.md

Activistul Marcel Darie, președinte al Asociației „Pro Chișinău”, campion mondial la powerlifting, maestru în sport, Președinte al Federației Sportive, candidat la funcția de Primar General al municipiului Chișinău din partea Partidului Legii și Dreptății (PLD), s-a lansat pe 18 mai oficial în campania electorală, în cadrul unui eveniment inedit.

După cum comunică TRIBUNA, Darie a renunţat la cravată şi a venit în parcul Valea Morilor, însoţit de discipolul său, sportivul slab văzător Vladimir Butucea, care a urcat cele 200 de scări din acest parc, cu o halteră de 100 kg în spate, în semn de susținere față de candidatul la funcția de Primar General al capitalei.

„Sînt categoric împotriva aplicării forţei în instituţiile statutului. Este inadmisibil ceea ce s-a întîmplat zilele trecute la Primărie. Eu voi institui regulă la nivel local, dar nu cu forța fizică, ci cu autoritatea și profesionalismul meu”, a declarat Marcel Darie.

Activistul a spus că acest eveniment este un apel către autorităţi.

„Nu contează ce primar va fi, în primul rînd, trebuie să aibă grijă de Chişinău, de locuitorii lui, dar nu să se ocupe de politică, așa cum optează contracandidații mei”, a adăugat candidatul.

Totodată, Marcel Darie a îndeplinit pe 18 mai un vis al lui Vladimir Butucea. „A avut un vis. El foloseşte la antrenamente încălţămintea specială a tatălui său de peste 30 de ani. Știam de ce are nevoie și i-am îndeplinit dorința”, a afirmat Darie.

La rîndul său, Vladimir Butucea i-a mulţumit lui Marcel Darie.

„Datorita lui am ajuns unde sînt. El a fost motivaţia mea, şi am hotărît să practic şi eu acest sport. Am 89 de kg. E prima dată cînd fac aceasta fără pregătire. Mi-am pus acest scop demult şi am reuşit. Îi urez mult succes, căci Chișinăul are nevoie anume de așa un Primar”, a punctat sportivul.

Vladimir are 22 de ani, iar cu sportul se ocupă de la 12 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?