X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

OMS înființează un fond de 100 de milioane de dolari pentru urgențe sanitare

19 mai. 2015,, 03:00   Externe
2985 0

Foto: agerpres.ro

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Chan, a anunțat luni crearea unui fond de 100 de milioane de dolari pentru a se putea răspunde cât mai rapid la urgențele sanitare care vor apărea în viitor, transmite EFE.

Inițiativa a fost comunicată în cadrul adunării generale a OMS, care are loc de luni până în 26 mai la Geneva și își propune să adopte mai multe rezoluții referitoare la politicile din domeniul sanitar.

Prima sesiune a reuniuni a fost inaugurată, în cursul dimineții de luni, de cancelarul german, Angela Merkel, care a cerut organizației să pregătească un plan de acțiune pentru a face față corespunzător unor viitoare epidemii sau crize în sectorul de sănătate publică.

Șeful guvernului de la Berlin a cerut statelor membre să colaboreze cu OMS pentru combaterea rezistenței la tratamente antimicrobiene, care este 'o problemă de importanță capitală', relatează AFP.

'Adunarea generală intenționează să elaboreze, pentru prima dată, un plan global pentru combaterea acestor rezistențe (la tratamente) antimicrobiene și cred că fiecare stat trebuie să accepte un asemenea plan, așa cum tocmai am făcut noi în Republica Federală Germană', a subliniat Angela Merkel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?