Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Naveta spațială Progress a reușit să corecteze orbita ISS

18 mai. 2015,, 22:00   Externe
3055 0

Foto: tvzvezda.ru

Agenția Spațială Rusă Roscosmos a anunțat luni că naveta spațială Progress, andocată la Stația Spațială Internațională (ISS), a reușit, așa cum era prevăzut, să își pună în funcțiune motoarele și să corecteze orbita ISS, relatează AFP.

"Duminică noaptea spre luni, orbita ISS a fost corectată cu succes", a declarat Roscosmos agențiilor de presă ruse. O primă încercare a eșuat în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând o criză în industria spațială rusă, care în ultimul timp a cunoscut o serie de eșecuri jenante.

Operațiunea a început imediat după 03:30 ora Moscovei (00:30 GMT) și s-a încheiat cu aproximativ 30 de minute mai târziu, a indicat Roscosmos.

Andocată la modulul Zvezda, naveta Progress M-26M a reușit să corecteze orbita ISS, plasând-o la altitudinea dorită pentru a permite revenirea pe Pământ a celor trei membri ai echipajului stației la începutul lunii iunie.

Această manevră ar fi trebuit să aibă loc în mod normal în noaptea de vineri spre sâmbătă dar a fost anulată, deoarece operatorii de zbor ruși nu au reușit să pornească motoarele navetei spațiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?