Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Înscrierea în clasa I se va face strict după districtele școlilor(ВИДЕО)

18 mai. 2015,, 12:15   Societate
6038 0

Прием учеников в I класс - строго по школьным округам
Foto: ipn.md

Înscrierea în clasa I se va efectua strict după districtele instituțiilor de învățămînt. Astfel de anunț a fost făcut astăzi de către șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Chișinău, informează NOI.md.

„La momentul actual avem 40% din numărul total de copii înscriși într-un șir de instituții mai solicitate – liceele din centrul capitalei. Sînt multe solicitări din partea părinților. Multe dintre acesteavizează înscrierea în alte școli decît cea care se referă după district. Aceste cereri vor fi examinate nu mai devreme de etapa a doua, atunci cînd va fi vizibil care sînt locurile vacante în instituțiile date”, a declarat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Etapa a doua de înscriere a copiilor în clasa I va avea loc începînd cu 21 iunie și va dura pînă la 17 august. „După informațiile pe care le deținem, încă nicio școală nu a completat numărul copiilor după districte, respectiv urmează completarea în etapa a doua.

Cele mai solicitate instituții din capitală sînt: Liceul „Mircea Eliade”, Liceul „Ion Creangă”, Liceul „Mihail Kogălniceanu”, Liceul „Mihai Eminescu”, Liceul „Dante Alighieri”.

În anul acesta, circa 8400 de copii urmează a fi înmatriculați în clasa I.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?