Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Kremlinul a amenințat SUA cu arme nucleare

18 mai. 2015,, 11:10   Externe
3789 8

Foto: mk.ru

Acțiunile SUA în anumite circumstanțe ar putea determina Rusia să-și crească potențialul de arme nucleare, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe rus Mihail Ulianov.

La baza propunerii SUA de a reduce numărul de focoase desfășurate cu o treime este înțelegerea faptului că vor fi în măsură să se apere pe sine și aliații săi chiar si la aceste niveluri scăzute, a declarat Ulianov.

"Noi nu putem face o astfel de concluzie, deoarece pentru noi, din cauza acțiunilor SUA apar factori contradictorii, care, în anumite circumstanțe, ar putea determina chiar creșterea (arsenalelor nucleare). La moment nu intenționăm să o facem, dar ceea ce fac americanii în mod obiectiv complică, și poate chiar lipsește de orice perspectivă măsurile suplimentare pentru dezarmarea nucleară", - a avertizat diplomatul.

Potrivit lui, aceasta este "realitatea obiectivă" a ceea ce se întîmplă. "Asta e ceea ce încercăm să explicăm aici," - a adăugat el.

Ulianov a spus că "dezarmarea nucleară nu este realizată într-un vid," și este influențată de diverși factori.

"În lume cîștigă teren tendințele negative, care subminează stabilitatea strategică, și, prin urmare perspectivele pentru dezarmarea nucleară", - a explicat el.

însă, acești "factori negativi", a spus el, nu vin din Rusia. "Ei vin din Statele Unite ale Americii: apărarea antirachetă, refuzul negocierilor privind interzicerea desfășurării de arme în spațiul cosmic, programul Prompt Strike Global, refuzul de facto de a ratifica Tratatul de interzicere totală a experiențelor nucleare, și, în cele din urmă, dezechilibrul grav în domeniul armelor convenționale în Europa", - a enumerat diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?